torstai 24. lokakuuta 2013

Näillä mennään


Junnuna himotti lentää ja myös kiivetä puuhun.. nykyään katselen 
kuvan screeniä yhteensä 44 lennolla marraskuusta maaliskuuhun.



Talven aikana ainoa viikonloppu kotona onkin Joulu.. reissutyö vuodesta toiseen 
on kyllä aikamoinen ”elämänkoulu”. Ajan voisi käyttää toki johonkin muuhun.. 
mutta nautitaan intohimosta nimeltä mäkihyppy ja laitetaan lentokonesafkaa’ suuhun.


Treenikauden viimeinen leiripäivä on nyt takana.. vaihtunut on kesän aikana monen 
hotellin lakana. Nyt odotellaan lumia.. eikä enää poltella asvaltilla kumia.

Hemmetisti on tehty kesällä hommia.. en siksi tahdo pelätä talvelta pommia.
Viime kauden jälkeen toki kaukaa kärkijoukkueiden takaa lähdetään mutta tavoitteena päästä kiinni kantaan ja rinnalle, unelmana ohi.. vaikka vastassa on mm. vahva ja jäinen Norjan lohi. Katsotaan rauhassa mitä urheilijoidemme työ niittää.. omasta puolestani tärkein viesti teamille on: ”tee parhaasi, se riittää”. Enempää kun ei voi vaatia.. tai hienompaa strategiaa laatia.




Ahosen ja Happosen Janne.. voisiko pitkästä aikaa taas Keski-Euroopassa katsomossa heilua Suomalaisille tyttöjen Lanne. Mitä sitten muut potentiaaliset mäkimiehemme tekee.. ei ole ainakaan syytä vetää perässään kivirekee. Loukkaantuneet on tehneet huikean työn.. vääntäneet päiväksi mustan yön. Toisaalta myös kaikki mittarit osoittaa parempaa fyysista tasoa.. mutta riittääkö aika ja tuleeko sittenkään satoa. Turha murehtia etukäteen, koska urheilun ja mäkihypyn tulee olla rohkeata ja ennakkoluulotonta eli hianoa.. soitellaan siis mielessä pianoa. Lennetään HS pisteelle asti.. tällä tavalla tippuu painolasti.. ja muistivihkoon pärähtää rasti.

Jos jotain saisi kaudelle toivoa niin terveyttä ja hitunen onnea päälle.. varsinkin tuuliselle säälle.

Odottavalla on joskus pitkä aika.. viimeisellä leirillä oli ensimmäistä kertaa päävalmentajakauteni aikana kasassa A maajoukkueesta kaikki urheilijat, se oli allekirjoittaneelle kesäkauden tärkein taika.



Jep, katse tulevaisuuteen ja näillä mennään

4 kommenttia:

  1. Liirum laarum - taas se alkaa: meillä on Suomen mäkihyppymaajoukkue, ja sitten meillä on Team Ahonen. Toden totta - näillä mennään, ja heitetään hyvästit joukkuehengelle...

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, tällä kertaa syysterveiseni tuli hieman erilaisessa muodossa kuin aiemmin asia - asia - asia ja asiateksti..;) Niin ja don't worry, kaikilla urheilijoilla on omat henk.koht. valmentajat ja kotiteaminsa mutta maajoukkue on TEAM FINLAND ja sillä mennään. Tässä ei ehkä tullut esille mutta mielestäni pitkästä aikaa tilanne on sellainen, että 7 hengen A maajoukkueesta (ensimmäistä kertaa kaikki urheilijat kasassa, eikä kukaan sivussa loukkaantuneena) + A maajoukkueen ulkopuolelta tulee ainakin 3 MC kandidaattia eli taso on hieman notkahtanut leveämmäksi, se on hieno juttu. Ahonen lipunkantajana on loistojuttu koko lajille ja maajoukkueelle niin valmentajien, urheilijoidemme kuin Sponsoreiden mielestä, jotka pääosin rahoittaa mäkitoiminnan maajoukkuetasoilla..

    VastaaPoista
  3. Tsemppiä maajoukkueelle. Odotukset kaudelle korkealla :-)

    Vanha Konamies

    VastaaPoista
  4. Vasta pari päivää sitten löysin lopultakin tämän Pekan blogin. -Pekka sullahan olis tulevaisuutta hip-hopissakin sanoittajana. Itse tykkään kirjoittamisesta myös ja 99,9 prosenttisesti se on ollut ns.suorasanaista tekstiä. Runosuoni on kyllä sekin puhkeillut, mutta vain muutaman kerran silloin kun elämä oli vaikeimmassa jamassa avioeron jälkeen lähes 20v sitten.
    Ainahan on niin, että katsomosta on helppo huudella ja silloin kun laiva on myrskyssä, niin viisaimmat tuppaa olemaan rannalla.
    Nyt jos koskaan Suomen mäkihyppy tarvitsee kaikilla rintamilla yhteenpuhaltamisen henkeä. Ainankin minusta on upea juttu lajin kannalta, että Ahosen Janne tuli täysillä mukaan kuvioon.Mäkihyppy huipputasolla on nimenomaan kilpailulaji. Jokaiselle on tie auki eteenpäin, ja vain töitä tekemällä tulee tulosta tässäkin lajissa. Maailmalla huipputaso on todella korkealla ja monissa maissa satsataan nyt kymmeniä miljoonia euroja suorituspaikkojen parantamiseen ja myös erittäin monipuoliseen valmentamiseen ja lajikuvioiden organisoimiseen. - Mutta kyllä Suomi sieltä vieläkin tulee niin miehissä kuin naisissakin.!

    VastaaPoista